צרו קשר
יש לכם שאלה? מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם.

    תחומי עיסוק

    זכויות יוצרים

    תחום זכויות היוצרים הוא חלק מדיני הקניין הרוחני, אשר חשיבותו הולכת וגוברת. הדבר מקבל משנה תוקף בעולם בו מגוון רחב של יצירות נוצרות ומופצות באמצעים אלקטרוניים, מה שמקל יותר מתמיד על הפרת הזכויות, לפעמים ללא מודעות למעשה ההפרה בפועל. עם זאת, בשל חוסר הבנה של חשיבותן או קיומן של זכויות היוצרים, רבים נוטים להזניח את הטיפול והשימוש בהן.

    תוכנה, מוזיקה, מאגרי מידע ונתונים, משחקים, ספרים, תמונות, קטעי וידיאו, עבודות גרפיות, סיסמאות או אפילו חפצים פיזיים – כולם יכולים להיות כפופים להגנת זכויות יוצרים, בתנאי שהם עומדים בדרישות החוק.

    חשוב להבין, כי זכויות היוצרים מגנות על הביטוי של הרעיון, ולא על הרעיון עצמו, בניגוד לפטנט, למשל. 

    הגנה ואכיפה של זכויות יוצרים הן חלק בלתי נפרד משירותי הקניין הרוחני של קבוצת לוצאטו, בהובלת משרד לוצאטו עורכי דין. כדי להבטיח את ההגנה על זכויות בעלות ערך אלה וכדי למקסם את ערכן, צוות זכויות היוצרים שלנו ממוקד בעבודה עם לקוחותינו בכל שלב בו הם נמצאים – מגיבוש היצירה ועד להגנה בעת הפרה. אנו עוזרים ללקוחותינו להגן על יצירותיהם, באמצעות רישום זכויות יוצרים, אמצעי הגנה חוזיים, או בהליכים משפטיים העלולים להתעורר עקב הפרות של זכויות יוצרים.

    אנו מספקים מגוון מקיף של שירותים משפטיים, כולל: רישום זכויות יוצרים, אכיפה וייעוץ, רישוי והעברת זכויות יוצרים, בעלות על זכויות יוצרים, ניתוח ומתן חוות דעת משפטיות לגבי חופש פעולה, ליטיגציה ומו"מ בזכויות יוצרים, כולל הסכמי פשרה ועוד.

    צוות זכויות היוצרים שלנו הוא בעל ניסיון משמעותי בדיני זכויות יוצרים בארץ ובעולם, ומשרת מגוון רחב של לקוחות, החל מאמנים, ממציאים ויזמים, ועד חברות סטארט-אפ, חברות היי-טק, ארגונים במגזר הציבורי וחברות עסקיות גדולות.

    לעיתים קרובות, זכויות קניין רוחני שונות יכולות להתקיים יחד במוצר או בשירות יחיד. המומחיות הרחבה של הקבוצה שלנו משקפת את האופי המגוון של יצירות המוגנות בזכויות יוצרים, ובאמצעות שיתוף פעולה הדוק של פירמת לוצאטו את לוצאטו עם משרד עורכי הדין של הקבוצה אנו מספקים מענה מלא ומקיף לכל צורכי לקוחותינו.

    המומחים שלנו

    שאלות נפוצות

    מהי זכות יוצרים?

    זכות היוצרים מעניקה ליוצרים (או לבעלי הזכות) את הזכות למנוע מאחרים לעשות את אחת מהפעולות שיוחדו בחוק לבעלי זכות היוצרים: למשל העתקה (בכל אמצעי המדיה), פרסום, השכרה, שיכפול, שידור, העמדת היצירה לרשות הציבור, ביצוע פומבי, יצירת אדפטציות וכו’. המשמעות היא שעל מנת לעשות את אחת מהפעולות הללו, יש לקבל את אישור בעל הזכויות.

    זכויות יוצרים מגנות על יצירות מקוריות בלבד. יצירה מקורית הינה יצירה שהיוצר/ת יצר/ה אותה בעצמו/ה (והיצירה לא הועתקה ממישהו אחר). בנוסף, קיימת בחוק דרישה של השקעה אישית מינימאלית ויצירתיות ביצירה. בהמשך לכך, יצירות מקוריות מתחלקות לחמישה סוגים:

    1) יצירות ספרותיות – למשל, טקסטים;

    2) יצירות אומנותיות – למשל, ציורים;

    3) יצירות דרמטיות – למשל, סרטים;

    4) יצירות מוזיקליות – למשל, לחנים;

    5) הקלטה (למשל ע”ג תקליטים/דיסקים/קלטות).

    מאידך, זכות יוצרים לעולם לא תחול על רעיונות, תהליכים ושיטות ביצוע, מושגים מתמטיים, עובדות או נתונים וחדשות היום.

    ככלל, לגבי מרבית סוגי היצירות זכות היוצרים קיימת מרגע יצירת היצירה למשך כל חיי היוצר/ת וכן שבעים שנה לאחר פטירתו/ה, כך שניתן להוריש זכות זו לאחרים. לאחר מכן היצירה הופכת לנחלת הכלל.

    בנוסף לזכות יוצרים, קיימת ליוצרים הזכות המוסרית, הכוללת הן את הזכות למנוע את סילוף היצירה והן את הזכות לייחוס (קרדיט) בהיקף ובמידה הראויה לפי נסיבות העניין. זכות זו תישאר לעולם של היוצר/ת, גם במידה שזכויות היוצרים הועברו לצד ג’ שאינו היוצר/ת. יחד עם זאת, היוצר/ת יכול/ה לוותר על זכות זו בהסכם בכתב.

    אילו סוגי עבודות יכולות להיות מוגנות בזכויות יוצרים?

    על מנת שעבודה תוכל ליהנות מהגנת זכות יוצרים, היא צריכה להיות מקורית, כלומר נוצרה בידי היוצר/ת ולא הועתקה ממישהו אחר, תוך השקעה אישית מינימאלית ויצירתיות של היוצר/ת ביצירה, וכן עליה להשתייך לאחד מהסוגים הבאים:

    1. יצירות אומנותיות – למשל, ציורים;
    2. יצירות מוזיקליות – למשל, לחנים;
    3. יצירות ספרותיות – למשל, טקסטים;
    4. יצירות דרמטיות – למשל, סרטים;
    5. הקלטה (למשל ע”ג תקליטים/דיסקים/קלטות).

    חשוב לדעת כי זכות יוצרים לא חלה על רעיון, מושג מתמטי, תהליך ושיטת ביצוע, עובדה או נתון וחדשות היום.

    האם צריך לרשום את היצירה כדי שהיא תהיה מוגנת?

    בישראל אין חובה על פי חוק לרשום את היצירה כדי לזכות בזכות יוצרים על היצירה. למעשה, בישראל אין מרשם של זכויות יוצרים (להבדיל מפטנטים, סימני מסחר ועיצובים (לשעבר מדגמים)).

    זכות היוצרים נוצרת ליוצר/ת היצירה מיד עם היווצרותה וקיבועה של היצירה. כלומר, אין זה מספיק לחשוב על היצירה אלא יש לתת לה ביטוי פיזי, לקבע אותה, בדמות ספר, ציור, מלל וכו’.

    לפיכך, אנו ממליצים לבעלי זכות היוצרים לתעד את תהליך היצירה, לסמן את יצירתם בסמל © (לצד שם בעל זכויות היוצרים ותאריך היצירה), המסמל לעולם כי היצירה מוגנת בזכויות יוצרים, וכן לכלול, היכן שמתאפשר, פסקת שמירת זכויות יוצרים המבהירה מה אסור לעשות ביצירה (למשל לשכפל, למסחר וכו’). במקרים המתאימים, כדאי לשקול את רישום זכות היוצרים בחו”ל (בארה”ב למשל), לשם הערך הראייתי של קיום הזכות ובמיוחד כאשר היצירה אמורה להיות מופצת בשוק האמריקאי והבינ”ל.

    מאמרים רלוונטיים

    בחזית הכלכלה: כך נשמור על חדשנות בזמן מלחמה
    בזמן משבר קיימת נטייה טבעית להמתין עד שיתבהר המצב, אך בכל הנוגע להגנה על חדשנות וקניין רוחני, זו לא תמיד אופציה אפשרית. על היזמיות והיזמים לזכור שעם מספיק יצירתיות, תשומת לב ותכנון, אפשר לצלוח תקופות מאתגרות ואף לחוות אחריהן צמיחה.
    קרא עוד...
    איך בוחרים עורך פטנטים?
    יזמים, סטארט-אפיסטים, בעלי חברות – בחירת עורך פטנטים יכולה להיות אחת ההחלטות החשובות שתעשו במהלך חיי המיזם. בחירה נכונה לא רק תגביר את הסיכוי לקבלת פטנט, אלא גם את היכולת לגייס הון ממשקיעים, למסחר את הטכנולוגיה ולהבטיח את עמידות הפטנט במקרה של הליכים משפטיים. אז איך בוחרים נכון עורך פטנטים? מהם הפרמטרים שיש לבדוק לפני שמתקשרים עם משרד לעריכת פטנטים? ומה מצופה ממנו במהלך העבודה?
    קרא עוד...
    מעצבים מחדש את המציאות האנושית: הטכנולוגיות החמות בשנים הקרובות
    מעולם לא חיה האנושות בעידן שבו לטכנולוגיה היה תפקיד כה מכריע בעיצוב חיי בני האדם. לא רק שהשימוש בטכנולוגיה הפך למרכיב דומיננטי בשגרת חיי היום-יום שלנו (חשבו רק על סמארטפונים, שעונים חכמים ואפליקציות מבוססות מיקום),...
    קרא עוד...

    אתר זה משתמש בעוגיות בכדי לשפר את ביקורך ולספק לך מידע המותאם לתחומי העניין שלך. למידע נוסף על השימוש שלנו בעוגיות, עיין בהודעת הפרטיות שלנו.

    לא מסכימ/ה