צרו קשר
יש לכם שאלה? מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם.

    תחומי עיסוק

    גישור

    בפירמת לוצאטו את לוצאטו אנו מנוסים מאוד בהליכי גישור ובוררות בתחום הקניין הרוחני, כמו גם במחלוקות גלובליות גדולות. בעוד שצוות הפירמה מוכן תמיד לצאת למאבק עבור לקוחותינו, אנו מאמינים כי במקרים מסוימים, האינטרסים שלהם יוגשמו בצורה מיטבית על-ידי הגעה להסכמות עם צדדים שלישיים, במקום להתמודד עם הליכים משפטיים ארוכים ויקרים. לכן במקרים בהם הדבר משרת את האינטרס של הלקוח, עורכי הדין שלנו, חלקם גם מגשרים מוסמכים, בוחנים את האפשרות להגיע להסדר מחוץ לכותלי בית המשפט.

    גישתנו בנוגע להליכי גישור נשענת על זיהוי והערכת גבולות הגזרה והערכים המציאותיים של זכויות קניין רוחני שבמחלוקת, תוך הכרה בעוצמות ובחולשות של עמדות הצדדים, והגנה על הליך הגישור מפני השפעות חיצוניות שיכולות למנוע הגעה לפתרון.

    שירותי הגישור שלנו מורכבים משני מסלולים עיקריים: הראשון, ניהול תהליך הגישור בעצמנו כמגשרים, והשני ייצוג לקוחותינו בתהליך הגישור (כמו גם בבוררות), בשיתוף עם משרד עורכי הדין בקבוצה

    קניין רוחני משלב הבנה טכנולוגית, עסקית ומשפטית, ולכן חשוב להשתמש במיומנויות של מגשר מנוסה ו/או ליטיגטור עם הבנה מעמיקה של התחום המסוים שבמחלוקת. אנו מציעים את כישוריהם של מגשרים מוסמכים בגישור אזרחי ומסחרי, כמו גם ייצוג משפטי במהלך הליך גישור. המגשרים והצוות המשפטי שלנו מתורגלים בהגעה יעילה להסכמות מחוץ לבית המשפט בכל הקשור לסכסוכים הנוגעים לזכויות קניין רוחני כולל בקשר לרישוי של זכויות קניין רוחני, לסכסוכים הקשורים לפטנטים סימני מסחר ועיצובים, לסכסוכים הקשורים למיזמים משותפים וסכסוכי בעלות.

    בפירמה קיים שיעור גבוה של תיקים שהוסדרו מחוץ לבית המשפט, ורבים אחרים שבהם הושגה פשרה עוד בטרם הוגשה תביעה בבית המשפט. במקרים בהם אנו נתקלים בתיקים בתחומים טכנולוגיים ייחודיים, להם פוטנציאל להסתיים בפשרה מוצלחת בהליך גישור – הצוות שלנו מגייס את ניסיונו המקצועי הרב תחומי, על מנת לסייע ללקוח בהליך על הצד הטוב ביותר. 

    בפירמת לוצאטו את לוצאטו אנו יודעים להרכיב את הצוות המתאים לפתרון הסכסוך הספציפי באמצעות הליכים ליישוב סכסוכים, תוך תשומת לב קפדנית לצרכים ולמאפיינים של העסק שלך.

    שאלות נפוצות

    מהו גישור?

    גישור הוא הליך חלופי ליישוב סכסוכים, אשר במסגרתו הצדדים בסכסוך מנסים להגיע להסדר הדדי מלא וסופי הכולל את שחרור כל הטענות אחד כלפי השני, בסיוע והכוונה של מגשר מקצועי מוסמך.

    האם גישור הוא הליך חובה?

    גישור הוא בעצם הליך וולונטרי. כל אחד מהצדדים להליך גישור כלשהו, נדרש להסכים לניהול ולתנאי ההליך הרלוונטיים, ועשוי בכל עת להפסיק את הגישור על פי שיקול דעתו המלא והבלעדי. למגשר אין סמכות לפתור את הסכסוך או לתת החלטות או פסק דין מחייבים כלשהם ביחס לסכסוך. הסכסוך יכול להיפתר רק על ידי הסכם מרצון של כל הצדדים לגישור.

    מהם היתרונות של הליך הגישור?

    גישור, כפלטפורמה ליישוב סכסוכים חלופיים, מאפשר את היתרונות המובהקים הבאים עבור המשתתפים:

    (1) יעילות מבחינת עלות וזמן – הליך הגישור נוטה להיות יעיל יותר מבחינת עלויות וזמן באופן משמעותי יותר מאשר פלטפורמות מסורתיות ליישוב סכסוכים כגון הליכי משפט ובוררות;

    ו- (2) סודיות – הגישור כפוף לתנאי סודיות מחמירים החלים על כל המשתתפים כולל הצדדים, נציגיהם והמגשר עצמו, והקבועים במפורש בהסכם גישור לפני תחילת הגישור. חיסיון קפדני של הגישור פירושו כי אין לחשוף ו/או להשתמש בכל המסמכים המוצגים וכל דבר שהועבר אחרת במסגרת הגישור, בכל דרך ובכל זמן שמחוץ להליכי הגישור, לרבות בכל הליך עתידי של בית משפט או בוררות במקרה שהגישור אינו מצליח;

    (3) גמישות ויצירתיות – הגישור אינו כפוף לכללי הליך אזרחי או מגבלות פרוצדוראליות אחרות, דבר המאפשר למגשר לנהל את ההליכים בכל דרך שהוא עשוי להועיל לקידום יישוב הסכסוך (לדוגמא – על ידי עריכת פגישות “פרטיות” בנפרד עם כל צד).

    בנוסף, בהיותו כלי ליישוב סכסוכים מבוסס הסכם, תנאי הסדר הסכסוך אינם מוגבלים להיקף הסעדים והפיצויים הקיימים על פי הדין המהותי והצדדים רשאים, בהנחיית המגשר, להסכים על פתרונות יצירתיים (כגון הסכם לשיתוף פעולה עסקי עתידי לטובת שני הצדדים) שאינם זמינים או ניתנים להשגה במסגרת אילוצי הליכי משפט או בוררות.

    מאמרים רלוונטיים

    בחזית הכלכלה: כך נשמור על חדשנות בזמן מלחמה
    בזמן משבר קיימת נטייה טבעית להמתין עד שיתבהר המצב, אך בכל הנוגע להגנה על חדשנות וקניין רוחני, זו לא תמיד אופציה אפשרית. על היזמיות והיזמים לזכור שעם מספיק יצירתיות, תשומת לב ותכנון, אפשר לצלוח תקופות מאתגרות ואף לחוות אחריהן צמיחה.
    קרא עוד...
    איך בוחרים עורך פטנטים?
    יזמים, סטארט-אפיסטים, בעלי חברות – בחירת עורך פטנטים יכולה להיות אחת ההחלטות החשובות שתעשו במהלך חיי המיזם. בחירה נכונה לא רק תגביר את הסיכוי לקבלת פטנט, אלא גם את היכולת לגייס הון ממשקיעים, למסחר את הטכנולוגיה ולהבטיח את עמידות הפטנט במקרה של הליכים משפטיים. אז איך בוחרים נכון עורך פטנטים? מהם הפרמטרים שיש לבדוק לפני שמתקשרים עם משרד לעריכת פטנטים? ומה מצופה ממנו במהלך העבודה?
    קרא עוד...
    מעצבים מחדש את המציאות האנושית: הטכנולוגיות החמות בשנים הקרובות
    מעולם לא חיה האנושות בעידן שבו לטכנולוגיה היה תפקיד כה מכריע בעיצוב חיי בני האדם. לא רק שהשימוש בטכנולוגיה הפך למרכיב דומיננטי בשגרת חיי היום-יום שלנו (חשבו רק על סמארטפונים, שעונים חכמים ואפליקציות מבוססות מיקום),...
    קרא עוד...

    אתר זה משתמש בעוגיות בכדי לשפר את ביקורך ולספק לך מידע המותאם לתחומי העניין שלך. למידע נוסף על השימוש שלנו בעוגיות, עיין בהודעת הפרטיות שלנו.

    לא מסכימ/ה