צרו קשר
יש לכם שאלה? מלאו את הטופס ונחזור אליכם בהקדם.

    תחומי עיסוק

    דיני אינטרנט

    האינטרנט שינה באופן קיצוני את הדרך בה אנו עובדים, מתרועעים ומשתפים מידע – והוא מניע את הכלכלה העולמית לשיאים חדשים. תחום דיני אינטרנט משלב תחומי משפט רבים, כגון דיני חוזים, דיני קניין רוחני, דיני פרטיות ועוד, במטרה להדביק את הקצב המסחרר של התפתחות הטכנולוגיה. 

    ככל שהרגולציה המקומית הולכת וגוברת בקשר לסוגיות של לשון הרע, סכסוכי שמות מתחם (דומיינים), חוזי רישוי ואינטרנט, איסוף מידע, פרטיות, סחר אלקטרוני והפרות קניין רוחני – כך חברות הפועלות באופן מקוון נדרשות לייעוץ והכוונה של פירמה עם ניסיון רב בדיני אינטרנט.

    בפירמת לוצאטו את לוצאטו, יחד עם משרד עורכי הדין של הקבוצה, אנו עוזרים ללקוחות בכל שלבי המיזם, לזהות את ההזדמנויות העצומות שהאינטרנט יכול ליצור, תוך התייחסות לסיכונים המשפטיים בתחומי האבטחה והגנת הפרטיות.

    מנעד לקוחותינו הוא רחב ונע מחברות היי-טק, חברות העסוקות במסחר אלקטרוני (e-commerce) ומדיה דיגיטלית ועד חברות סטארט-אפ, אמנים ויזמים. אנו מייצגים חברות מקומיות וזרות, ומספקים מגוון רחב של פתרונות, החל מייעוץ משפטי וכלה בייצוג בהליכי ליטיגציה וכמובן עוסקים רבות בתחום דיני אינטרנט.

    קבוצת לוצאטו מספקת מגוון שירותים וייעוץ בתחום דיני האינטרנט – ניסוח תנאי שימוש לאתרים; רגולציה של פעילויות סחר אלקטרוני; מתן ייעוץ משפטי בנושאים הנוגעים לסודיות נתונים, העברת תוכן, שמות מתחם, רגולציה, רישוי ופלטפורמות ושימוש בסימני מסחר באופן מקוון; ייצוג בנוגע להפרות זכויות קניין רוחני או הונאות באינטרנט, ועוד.

    שאלות נפוצות

    מה הם דיני אינטרנט?

    דיני האינטרנט מתייחסים לעקרונות משפטיים וחקיקה הרלוונטיים לשימוש באינטרנט, הקשורים לנושאים כמו שמות דומיינים (שמות מתחם), שימוש בסימני מסחר ברשת האינטרנט, סוגיות פרטיות ועוד. עקב טבעו, תחום דיני האינטרנט אינו תחום משפטי נפרד, היות והוא משלב דינים רבים, כגון דיני קניין רוחני, דיני הגנת הפרטיות, דיני חוזים עוד.

    האם דיני אינטרנט רלוונטיים לחברה קטנה או סטארט-אפ?

    כיום, אין כמעט אדם או גוף שרשת האינטרנט איננה חלק כלשהו מפעילותו, בין אם באופן ישיר או באופן עקיף, ולכן יש להניח שבמידה כזו או אחרת דיני אינטרנט יהיו רלוונטיים עבורכם. כמובן שעל מנת להבין עד כמה הם רלוונטיים ובעלי השפעה עליכם, מומלץ להתייעץ עם עו”ד המתמחה בתחום.

     

    האם דיני אינטרנט הם טריטוריאליים או בין-לאומיים?

    בהתאם ליצור כלאיים המיוחד שהוא, תחום דיני האינטרנט הינו גם טריטוריאלי וגם בין-לאומי. המשמעות היא שלכל מדינה קיימות מערכות חוקים ומשפט משלה, אולם חלקן הגדול של המדינות כפוף לאמנות בינלאומיות הקובעות רגולציות וסטנדרטים בינלאומיים.

    מעבר לכך, בניגוד לתחומי משפט אחרים, יש לקחת בחשבון כי יכולה להיות חשיפה משפטית ברחבי העולם, זאת בהתאם לסוג הפעילות, מערכת הדינים המקומית וחקיקה בינלאומית.

    מאמרים רלוונטיים

    בחזית הכלכלה: כך נשמור על חדשנות בזמן מלחמה
    בזמן משבר קיימת נטייה טבעית להמתין עד שיתבהר המצב, אך בכל הנוגע להגנה על חדשנות וקניין רוחני, זו לא תמיד אופציה אפשרית. על היזמיות והיזמים לזכור שעם מספיק יצירתיות, תשומת לב ותכנון, אפשר לצלוח תקופות מאתגרות ואף לחוות אחריהן צמיחה.
    קרא עוד...
    איך בוחרים עורך פטנטים?
    יזמים, סטארט-אפיסטים, בעלי חברות – בחירת עורך פטנטים יכולה להיות אחת ההחלטות החשובות שתעשו במהלך חיי המיזם. בחירה נכונה לא רק תגביר את הסיכוי לקבלת פטנט, אלא גם את היכולת לגייס הון ממשקיעים, למסחר את הטכנולוגיה ולהבטיח את עמידות הפטנט במקרה של הליכים משפטיים. אז איך בוחרים נכון עורך פטנטים? מהם הפרמטרים שיש לבדוק לפני שמתקשרים עם משרד לעריכת פטנטים? ומה מצופה ממנו במהלך העבודה?
    קרא עוד...
    מעצבים מחדש את המציאות האנושית: הטכנולוגיות החמות בשנים הקרובות
    מעולם לא חיה האנושות בעידן שבו לטכנולוגיה היה תפקיד כה מכריע בעיצוב חיי בני האדם. לא רק שהשימוש בטכנולוגיה הפך למרכיב דומיננטי בשגרת חיי היום-יום שלנו (חשבו רק על סמארטפונים, שעונים חכמים ואפליקציות מבוססות מיקום),...
    קרא עוד...

    אתר זה משתמש בעוגיות בכדי לשפר את ביקורך ולספק לך מידע המותאם לתחומי העניין שלך. למידע נוסף על השימוש שלנו בעוגיות, עיין בהודעת הפרטיות שלנו.

    לא מסכימ/ה